Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skivoksning.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4940
Hvornår skal det nødvendigt at bruge skivoks og meget mere...?

Skivoks og hvornår du skal bruge det

Skivoks sælges under mange forskellige fabrikater og med mange forskellige egenskaber. Nogle skal bruges til visse temperaturforhold, men der er i virkeligheden ikke den store forskel på ydeevnen. Derfor er det nemmere at købe en universalvoks der kan benyttes til alle forhold. Desværre findes der fortsat flour og andre skadelige kemikalier, der ikke nedbrydes i naturen. De kan være kræftfremkaldende, og ende i menneskers fødekæde. Køb derfor naturlig universalvoks der er biologisk nedbrydelig.

Ski voks er vigtig for dine ski både af hensyn til at minimere slitage af sålen, til at sikre et godt glid og dermed bedre styreegenskaber og til at beskytte dine ski, langrend og snowboard mod rust.

 

Opbevaring af ski, langrend og snowboard

Skiferien er forbi og du skal stille dine ski i garagen, hvor de skal stå til næste gang du skal ud på pisterne. Men hvordan skal du behandle og opbevare dine ski så de ikke ruster eller tager skade?

 

1. Rengøring

Du skal sørge for at vaske dine ski, langrend og snowboard med en vandslange eller en klud. Der må ikke være rester af salt, jord eller andet snavs. Forsøg ikke at sprøjte vand ind i bindingerne, og brug helst kun rent vand. Vigtigt at sålen bliver helt ren.

 

2. Slibning af kanterne

Tjek om kanterne skal slibes. Lad dine negle glide ned over kanten. Føles det jævnt skarpt og bliver der filet negl af på skikanten, så er kanterne skarpe. Føles kanterne ujævne og kan du ikke file negl af så skal kanterne slibes med en kantsliber.

 

3. Voks sålen inklusiv kanterne

For at beskytte ski og sål fra oxidation/iltning og rust bør du altid give dem en omgang voks før du sætter skien til opbevaring. Brug en skiholder til at holde skien i rette position til voksning, dit varmejern og universal voks til ski, snowboard eller langrend. Sørg for at der kommer godt med voks på hele fladen. LAD VOKSEN BLIVE PÅ til du skal bruge dine ski eller langrend igen, og skrab så voksen af med din plexiskraber og din nylonbørste. For en fyldestgørende liste over nødvendige materialer.

Hvis du vil vide hvornår dine langrend, ski eller snowboard ellers trænger til voksning så læs her.

 

4. Opbevaring

Det bedste sted at opbevare langrendski, ski eller snowboard er et tørt og lunt sted (omkring 20grader). Helst ikke i en kold garage eller lade og ikke i solen. Desuden har skien bedst af at ligge i en neutral stilling hvor der er støtte under sålen – altså helst ikke mellem to bjælker kun med støtte på bagende og spids af skien/langrend. Husk også at løsne bindingerne på skiene til den lavere ende af DIN skalaen, og at stramme dem igen inden du bruger skiene næste gang. Brug eventuelt et stykke tape til at notere hvad din DIN skal stå på, så du kan huske det når det er tid til at bruge skiene igen.

På dit snowboard kan du gøre det samme. Nogle snowboardere løsner skruerne på bindinger og andre fjerner dem helt. At reducere trykket ved at løsne skruerne er en god løsning. Huske at tjekke dine skistøvler for slid og skader på tå og hæl. Dine snowboard støvler trænger måske til nye snørebånd?

Ski og ski bindinger på skivoksning.dk